כרטיס אשראי חוץ בנקאי למוגבלים

אם חשבון הבנק שלכם מוגבל והבנק שלכם לא מאפשר לכם לקבל כרטיס אשראי והלוואות דרכו, ייתכן שתוכלו להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי.

פרסומת

ריכזנו עבורכם את כל המידע שעליכם לדעת לפני שאתם מוציאים כרטיס אשראי חוץ בנקאי למוגבלים.

מה זה כרטיס אשראי חוץ בנקאי למוגבלים?

כרטיס אשראי חוץ בנקאי למוגבלים מאפשר לאנשים שהוגדרו על ידי אחד הבנקים כ"לקוחות מוגבלים" להחזיק בכרטיס אשראי ולבצע באמצעותו קניות ועסקאות רכישה.

מה זה חשבון בנק מוגבל?

על פי תקנות בנק ישראל, כאדם אשר נתן 10 צ'קים שחזרו במהלך תקופה של 12 חודשים, עובר למעמד של "לקוח מוגבל", על מנת למנוע מתן של צ'קים נוספים ללא כיסוי.

הגבלה "רגילה", בהתאם לתקנות בנק ישראל, הינה לתקופה של שנה, ואילו "ה כאשר הלקוח מוגדר כ"מוגבל "הגבלה בנסיבות מחמירות" נמשכת שנתיים.

אילו סוגים של מוגבלים קיימים?

ישנם שלושה סוגים של הגבלות על הלקוח או החשבון:

  1. לקוח מוגבל "רגיל" – כאשר בתקופה של שנה חזרו עשרה צ'קים או יותר ללא כיסוי, החשבון או הלקוח יוגבלו לתקופה של שנה. כמות הזמן בין הצ'קים צריכה להיות גבוהה מ-15 יום. 
  2. לקוח מוגבל "בנסיבות מחמירות" – לקוח שחשבון בנק שלו הוגבל יותר מפעם אחת, בתוך פחות משלוש שנים. במצב זה ההגבלה של הלקוח והחשבון יהיו לתקופה של שנתיים. 
  3. מוגבלים מיוחדים – אנשים שהוגבלו עקב חובות באמצעות הליכי הוצאה לפועל, פשיטת רגל, מערכת המשפט או חובות ממשלתיים. במצב כזה תקופה ההגבלה נעה בין שנה לחמש שנים. 
פרסומת

מה אפשר לעשות אם הבנק לא מאשר כרטיס אשראי?

במידה והבנק בו מתנהל החשבון שלכם לא הסכים להנפיק לכם כרטיס אשראי, ייתכן שתוכלו לקבל כרטיס אשראי חוץ בנקאי מאחת מחברות כרטיסי האשראי הפועלות בישראל – ישראכרט, כאל, דיינרס או מקס.

מי הן החברות שדרכן ניתן לקבל כרטיס אשראי חוץ בנקאי למוגבלים? 

ישראכרט, כאל, דיינרס או מקס.

מה הם התנאים לקבלת כרטיס אשראי חוץ בנקאי למוגבלים?

כרטיס אשראי חוץ בנקאי הוא כרטיס אותו ניתן לחייב ויש צורך שהלקוח יצליח לעמוד בתשלומים בסוף החודש.

לפני הענקת כרטיס אשראי חוץ בנקאי למוגבלים, תבדוק חברת האשראי את דירוג האשראי האישי של הלקוח, תבחן את היכולת שלו לעמוד בתשלומים ובהתאם לכך תחליט האם היא מאשרת לו כרטיס אשראי חוץ בנקאי או שלא. 

איך אפשר לשפר את הסיכוי לקבלת כרטיס אשראי חוץ בנקאי במקרה של הגבלה בחשבון?

יש מספר דברים שאפשר לעשות על מנת להגדיל את הסיכוי לקבלת כרטיס אשראי:

  • לפעול כדי לשפר את דירוג האשראי.
  • לוודא שהנתונים במערכת נתוני האשראי של בנק ישראל נכונים, שלמים ומדויקים, ואם מצאתם טעות – לבקש לתקן אותה באופן מיידי.
  • אם אתם חברים בארגון עובדים כלשהו – מומלץ לבדוק אם קיימים הסדר או הטבות עם אחד מהגופים הפיננסיים שמנפיקים כרטיסי אשראי.
  • ניתן גם לבקש להנפיק כרטיס דביט – כרטיס המאפשר לבצע עסקאות ולשלם בבתי עסק, כאשר החיוב יורד באופן מיידי מחשבון הבנק.
  • אם הגעתם למצב של הגבלה בחשבון הבנק, מומלץ להתייעץ עם יועץ פיננסי אשר יעזור לכם לבנות תוכנית לשיפור ההתנהלות הפיננסית ודירוג האשראי. לקריאה נוספת על העמותות המספקות ייעוץ פיננסי וליווי כלכלי בישראל – לחצו כאן.
פרסומת
פרסומת

אולי יעניין אותך גם:

error: Content is protected !!