ציבור העצמאים בישראל נושא בנטל משמעותי של מיסים – מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי, כאשר מהצד השני הוא נהנה מפחות הטבות וזכויות בהשוואה לציבור העובדים השכירים.
פרסומת
כמעט כל עצמאי מצא את עצמו בתקופות של קשיי נזילות או מצוקת תזרים, ומצא את עצמו נעזר בהלוואות לעצמאים.
ריכזנו כאן את כל המידע שחשוב לדעת על הלוואות לעצמאיים.
היכן ניתן לקבל הלוואות לעצמאים?
הלוואות לעצמאים ניתן לקבל ממספר ערוצים מרכזיים:
- הלוואות בנקאיות – כל הבנקים בישראל מציעים מגוון של הלוואות לעסקים וללקוחות פרטיים. סכומי ההלוואות ללקוחות פרטיים יהיו בדרך כלל נמוכים יותר מסכומי ההלוואות העסקיות שניתן לקבל בבנקים.
- הלוואות בערבות מדינה – הלוואות בנקאיות לעצמאים זכאים, בתנאים מוטבים ובערבות של מדינת ישראל. ניתן לקבל הלוואות בערבות מדינה למימון השקעה, לצרכי מימון הון חוזר ועוד.
- הלוואות מקרנות השתלמות, הלוואות מהחיסכון הפנסיוני – עצמאים שיש ברשותם קרנות השתלמות, קופות גמל, קרנות פנסיה או ביטוחי מנהלים, יכולים לקבל הלוואות מבתי ההשקעות שמנהלים את כספם, כאשר כספי החיסכון משמשים כבטוחה להלוואה.
- הלוואות עוגן – עוגן היא חברה ללא מטרות רווח, המאפשרת לאנשים פרטיים ולעסקים לקבל הלוואות בתנאים מוטבים.
- הלוואות חוץ בנקאיות – הלוואות חוץ בנקאיות לעצמאים ניתן לקבל מחברות האשראי וממגוון גדול של חברות הלוואות פרטיות. חשוב לקחת הלוואות רק מגופים הנמצאים בפיקוח משרד האוצר ומחזיקים ברישיון למתן הלוואות.
- ניכיון צ'קים – סוג נוסף של הלוואות נפוצות לעצמאיים הוא ניכיון צ'קים – קבלת תשלום במזומן על חשבון שיקים המתקבלים מלקוחות, בתמורה לתשלום ריבית מראש.
מהם תנאי הלוואות לעצמאים?
תנאי ההלוואות לעצמאים משתנים בין חברה לחברה ובהתאם למאפייני הלקוח:
פרסומת
- ריבית ההלוואה – בין פריים מינוס חצי ל-15.5% ריבית. את הריביות הנמוכות יותר ניתן לקבל בבנקים, כנגד מוצרים פנסיוניים ומארגון עוגן.
- תקופת ההלוואה – תקופת ההלוואה לעצמאים תהיה בדרך כלל בין חודשים ספורים ל-7 שנים. ניתן גם לקבל הלוואות גישור לעצמאים על מנת לגשר על קשיים תזרימיים.
- סכום ההלוואה – מ-10,000 ש"ח ל-1,000,000 ש"ח, בהתאם לסוג ההלוואה, לגורם המלווה ולמאפייני וצרכי הלקוח.
- בטוחות וערבים – בהלוואות עסקיות תדרשו בדרך כלל לספק בטוחות וערבים על מנת לקבל את ההלוואה.